zorgen voor een ander is zorgen voor jezelf

Zorgen voor een ander is zorgen voor jezelf

Je bent niet voor niets Schoonheidsspecialiste geworden , je vindt het heerlijk om voor mensen te zorgen.

Het geeft je een goed gevoel als mensen bij jou uit de stoel stappen die blij zijn met het resultaat. Jouw klanten vertellen je praktisch alles. Je weet wanneer ze getrouwd zijn en met wie, je hebt vaak de geboorte van hun kinderen meegemaakt. Alle leuke en minder leuke dingen hoor je.

 

Als ondernemer moet je ook “zorgen” voor je zaak.

Als ondernemer heb je ook nog een andere kant. Wil jij je zaak goed voor elkaar krijgen, hebben of houden dan zijn er een aantal andere heel belangrijke punten.

Je weet( bijna)  alles van je klant, laat je vooral niet meeslepen in het emotionele verhaal. De kans is groot dat je er misschien ’s avonds niet van kunt slapen. Dit kan niet de bedoeling zijn van jouw beroep. Je kunt niet normaal functioneren als je jezelf alles aantrekt wat er gebeurd bij je klanten.
Natuurlijk ben je tijdens de behandeling meelevend en begrijpend en zelfs na de behandeling zou je nog een appje kunnen sturen hoe het met haar gaat.

Tijdens de behandeling is het ook zaak dat je bezig bent met jouw beroep. Het resultaat van de behandeling en de producten die jouw klant nodig heeft om dit resultaat vast te houden.

Dit klinkt niet hard maar hoort bij het ondernemerschap. Het zou een mooie boel worden als je straks minder omzet draait doordat je teveel bezig bent met het wel en wee van jouw klanten.
Probeer een goede balans hierin te vinden en breng ook je personeel op de hoogte van het beleid binnen jouw zaak.

 

Een ondernemer dient in eerste instantie voor zichzelf te zorgen

Veel schoonheidsspecialisten werken zo hard dat ze hunzelf voorbij lopen. Geen tijd voor pauzes, ’s avond snel wat eten laten bezorgen omdat er nog administratie gedaan moet worden.

Na verloop van tijd merken ze dat het lichaam gaat tegen stribbelen. Ze krijgen klachten in het lichaam, nekpijn of de handen die pijnlijk aanvoelen.Sterker nog er kan een bepaalde vorm van hersenmist ontstaan ( hierdoor merk je dat je niet meer helder kunt denken en dingen vergeet), doordat je lichaam niet genoeg voedingsstoffen krijgt en de afvalstoffen  niet op tijd verwijderd worden uit het lichaam.

 

Hoe leer ik om goed voor mijzelf te zorgen?

Je kunt pas goed voor de ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Zorg dat jij jouw lichaam goed voedt met de juiste voeding en op regelmatige tijden.

Drink minstens 2 liter water per dag en beweeg regelmatig in de buitenlucht. Vermijdt suikers, want dit zijn de killers voor je energie.

Hiervoor heb je een bepaalde mate van discipline nodig. Ik heb nieuws voor je!
Die discipline heb je sowieso nodig als ondernemer. Als je niet bepaalde dingen volgens een plan doet zorg je voor chaos en dat is nou net niet wat je in jouw zaak kunt gebruiken.

Alles is te leren dus dit ook. Discipline en goed voor jezelf zorgen. Des te meer energie heb je om voor je klanten te zorgen. Alles zal je minder moeite kosten. Je zult minder emotioneel reageren bij klanten die iets ergs meegemaakt hebben.

Personeel wat weer eens lastig doet kan je beter aansturen. Kortom je hebt alles beter in de hand doordat je allereerst voor jezelf gezorgd hebt.

 

Hoe leer je  discipline aan?

Door te herhalen, herhalen en herhalen.
Niet opgeven maar doorgaan totdat het in je systeem zit.
Is het moeilijk? Voor de één wel en voor de ander niet. Wil je iets bereiken dan zal je ervoor moeten gaan. Bij anderen lijkt het vaak makkelijk maar dat is schijn.

Trek je daar niets van aan en ga op pad hoe jij de juiste instelling kunt gaan krijgen om het beste uit jouw zaak te halen.

 

Is een Quickscan misschien een mooie start?

Ik kan een Quickscan voor jouw bedrijf uitvoeren. Je krijgt van mij een overzichtelijk stappenplan nadat je een aantal vragen aan mij beantwoord heb.
Dit stappenplan hoef je daarna alleen maar te volgen.
Zo krijg ook jij je bedrijf georganiseerd, meer omzet en winst maar vooral meer plezier en rust in je bedrijf.

Recente berichten

Winkelwagen