Vergeet jij te leven?

Een nadenkertje…😉
Vergeet jij weleens te leven? Gekke vraag he?

Alles draait om wat jouw kernwaarden zijn?

Waar ben jij goed in en waarom doe jij de dingen die jij doet?
Wat vindt jij, diep van binnen, belangrijk in het leven/in je werk?
Door ons drukke en jachtige bestaan vergeten we deze waardes vaak en gaan maar door.

Toen ik op deze vraag gewezen werd dacht ik; wat is dat nou voor rare vraag?
Maar al denkende kwam ik voor mijzelf tot de volgende overtuiging.

In het leven ( dus uiteraard ook in mijn werk want daar leef ik ook haha), vind ik plezier hebben in hetgeen je doet belangrijk.

Toen kwam ik op de volgende vraag: “Hoe bereik ik dan dat plezier?”
Voor mij is het belangrijk dat er openheid is. Eerlijk zijn tegenover elkaar en kunnen zeggen wat je wilt. Dit is absoluut wederkerig; want als ik dit niet doe naar anderen zal ik het ook niet ontvangen. “What you give is what you get”.

Ik heb geen ADHD maar had wel altijd last dat ik het volgende al weer in mijn hoofd had om te doen.
Dat houdt in dat je met het ene, waar je nog mee bezig bent, nooit met je volle aandacht bij bent.
Dat brengt onrust in jezelf, ook al ben je jezelf op dat moment niet bewust van, dat is het gekke.

Als ik ’s ochtends de salon binnenkwam dat merkte ik dat ik in een haast tempo alle apparatuur aan het klaarzetten was terwijl ik ruim op tijd was. Tot ik mij bewust werd van dit gehaaste tempo en het nergens voor nodig was. Soms is het nog niet weg maar het gaat al een stuk beter.

Ik moest dus meer tijd nemen voor een onderwerp. Als iemand iets verteld of als ik mezelf ergens in verdiep. Hierdoor kan ik makkelijker mijn inzicht, gevoel en zienswijze uitleggen zodat anderen mij beter kunnen begrijpen.
Als er meer begrip is dan wordt alles rustiger en leef je met meer plezier.

Toen ik mezelf dwong om over mijn kernwaardes na te denken ontstond er eerst onrust, papier erbij gepakt en ben gaan schrijven. Op een zeker moment komt er rust in je omdat je dan in een flow terecht komt waarin jij jezelf leert kennen. Hoe mooi is dat he?
We razen teveel en te snel door in de huidige maatschappij en vergeten te leven.

Dit zijn drie van mijn belangrijkste kernwaarden (plezier, openheid en eerlijkheid) die al een heel verschil maken als je jezelf hier bewust van bent. Uiteraard heb ik er nog een paar…
Het verschil zit m in leven en werken in vrijheid, doen waar je écht achter staat,. En ik kan je vertellen je gaat hierdoor nog meer bereiken dan je tot nu toe gedaan hebt.

Wat zijn jouw kernwaarden?
Schrijf er eens tien op met de belangrijkste bovenaan.
Je mag ze me mailen zodat ik er eens naar kan kijken: info@jacquelineriechelman.nl

Recente berichten

Winkelwagen