ziek zijn en stress geven

Ziek zijn kan iedereen overkomen, geeft het jou stress?

Vroeger kreeg ik de schrik van mijn leven als ‘s ochtends de telefoon ging. 

Oh jee er meldde zich iemand ziek. Een volle dag met klanten, schuiven in de agenda.

 

Lekker begin van de dag…

De dag begon heel onrustig en met een gejaagd gevoel kwam ik deze door. 
Aan de ene kant geïrriteerd want hoe kon iemand “mij” dit nou aan doen om zich ziek te melden? Twijfels over of  iemand wel écht ziek was.


Op dat moment wordt je als ondernemer niet meer menselijk en denkt alleen nog maar aan je zaak en de omzet.

 

Wat kan je eraan doen als iemand ziek is?

Door alles meer te relativeren en het verstand hebben dat iemand ook gewoon “écht” ziek kan zijn, net als jijzelf, komt er meer rust in je. Alleen hoe ga je het in je zaak oplossen als dit gebeurd?

Klanten hebben er begrip voor als jij hun belt met het bericht en dat je er alles aan zult doen om hun zo snel mogelijk te kunnen behandelen. Het verzetten van een afspraak is dan over het algemeen geen probleem.

 

Wees voorbereid

Ga bijtijds naar de zaak, hoe handig is WhatsApp tegenwoordig, waardoor je klanten al op een vroeg tijdstip een berichtje kunt sturen i.p.v. uit hun bed bellen.

 

Het geeft rust als je werkzaamheden zoals marketing, boekhouding helemaal ‘bij’ zijn, zodat je speling hebt en in kan vallen op het moment dat personeel ziek is. 


Kies daarom een vaste dag in de week uit waarop je dit uitvoert. Mocht het onverhoopt dan een keertje niet lukken dan is er geen man over boord als dit een weekje opschuift. 

 

Houd contact en communiceer

Een goed contact met je werknemers is van belang. Dan word je op tijd gebeld en houden ze je op de hoogte van het verloop zodat je van tevoren de agenda weer open kunt zetten. 


Als jij begrip hebt voor je werknemers dan zullen zij ook begrip voor jou hebben en zullen zij ook zo snel mogelijk weer aan het werk willen.

Al je overige werkzaamheden even on-hold zetten en zodra het weer kan dit oppakken. Hoe lekker werkt het zonder stress. 

 

Go with the flow

Ondernemen betekend altijd flexibel zijn. Nooit gaat iets zoals je in gedachten had.

Beweeg je niet mee met de flow dan brengt dit jou ten alle tijden veel stress.

 

Hoe verloopt zo’n dag met een onverwachte start bij jou? Heb je veel stress of lukt het je om alles rond te krijgen?  

 

Iets wat erin geprogrammeerd is – oeps de telefoon gaat, wat staat me te wachten – krijg je er niet zomaar uit. Maar de wetenschap dat ik nu alles heel anders georganiseerd heb als vroeger geeft mij rust.  

 

Wil je weten hoe je dat kan aanpassen, zodat je prettig en zonder stress door kunt gaan? Boek dan een gratis zoomsessie. Daarmee krijg je in een half uur heel veel inzicht en tips voor meer structuur in jouw salon.

Recente berichten

Winkelwagen