Wat verdient een ondernemer per uur

Wat verdient een ondernemer in de beautybranche per uur?

Wat verdient een ondernemer per uur?

Heb jij enig idee wat jij als ondernemer per uur verdient?
Binnen jouw schoonheidssalon ben jij de duurste kracht. Jij bent het meest waardevol, zonder jou had jouw beauty business niet bestaan. Jij bent diegene die alles opgezet heeft en alles draaiende houdt.

 

Uiteraard is jouw personeel ook goud waard. Jij hebt ze nauwkeurig uitgezocht, of ze binnen jouw team passen. Zijn het de juiste mensen voor de functies die jij ter beschikking hebt? Jij stuurt ze aan en geeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden.

Toch hoor ik vaak  bij ondernemers: “Mijn personeel moet einde van de maand betaald worden. Als het eens wat minder gaat  om wat voor reden dan ook, dan heb ik maar geen salaris.”
Dit is een hele nobele gedachten en uiteraard moet je personeel zeker betaald gaan worden.

 

Zorg dat je de touwtjes goed in handen hebt.

 

Om te voorkomen dat je eens wat mindere maanden heb is het noodzakelijk alle touwtjes goed in handen te hebben. Veelal wordt er vergeten een goede behandelprijs  te berekenen. Waardoor einde van de maand niet alle kosten betaald kunnen worden.

 

Schoonheidsspecialisten zijn hele goede vakvrouwen maar niet opgeleid als ondernemer helaas.
Als je niet weet hoe de behandelprijs uitgerekend dient te worden kan je ook niet weten wat je per uur moet verdienen.
Hoe moet personeel aangestuurd worden zodat ieder de verplichting heeft over zijn eigen verantwoordelijke taken?

 

Het komt ook voor dat de boekhouding niet op orde is waardoor maandelijkse cijfers niet bekend zijn. Wie maakt hoeveel omzet en brengt ieder personeelslid wel zijn eigen salaris op?  Kortom verdien je genoeg aan je personeel.

Dit zijn hele belangrijke zaken. Want wat heb je aan veel klanten en veel personeel als je onderaan de streep er weinig aan overhoudt. Je hebt er dan alleen maar veel werk aan, een hoop stress.
Ik zeg altijd maar je kunt beter 1 klant van honderd euro hebben dan 10 van tien euro. Je verdiend hetzelfde maar je houdt een hoop vrije tijd over.

 

Je bent het waard om beloond te worden

Daarom lieve collega’s is het super noodzakelijk een goede berekening te maken en jezelf niet vergeten hierin mee te nemen. Zet jezelf op de loonlijst en wel als duurste kracht. Jij bent de drijvende kracht achter jouw business. Maak een berekening van vaste en variabele lasten, geef een goede marge op je behandelingen en kom erachter of jouw behandelprijs op het juiste niveau zit. Zo kan jij precies uitrekenen wat jij, als ondernemer, per uur kan verdienen.

 

Je hebt altijd personeel wat minder verdient omdat ze jonger zijn of minder scholing hebben. Deze kunnen de behandelingen doen die minder opbrengen. 
Je geeft jouzelf de beste behandelingen, die het meeste opbrengen. 

Tenminste in het geval je uiteraard personeel hebt. Heb je dat niet dan is deze berekening ook van belang. Het heeft namelijk geen nut om behandelingen te blijven doen die niets opbrengen. Tenzij je jouw vak als hobby wilt blijven uitvoeren :).

 

Schroom  niet om eventueel je prijzen omhoog te doen.
Hier hoef je absoluut niet bang voor te zijn. Wellicht zullen er klanten zijn die je verlaten en een ander zoeken die goedkoper is maar als jouw kwaliteit goed is en je doet waar je voor staat, dan komen er gerust andere klanten op je pad.

Hou maar in je achterhoofd die 1/10 regel waarover ik eerder in deze blog verteld heb.

 

Heb je geen idee wat ik nu allemaal zit te kletsen over een berekening maken van je behandelprijs?
Kom erachter hoeveel product je gebruikt per behandeling. Vaak moet je dit zelf uitrekenen omdat leveranciers hier ook geen idee van hebben, hoe slecht is dat. Ik heb er een blog over geschreven.

En kom je er dan nog niet helemaal uit kan je mij altijd bellen voor een free call of mailen info@jacquelineriechelman.nl . Ik weet zeker, samen komen we er uit.

 

Recente berichten

Winkelwagen