Business coach voor schoonheidsspecialisten

Help; waar haal ik de motivatie vandaan?

“Ik heb geen motivatie en energie meer maar ik moet doorgaan, ik heb geen keus.”

Patricia is een gepassioneerd onderneemster met een mooie zaak in het zuiden van het land.

Dat ze vermoeid is ligt absoluut niet aan het vak van schoonheidsspecialiste en nog minder aan haar “te leuke” klanten. Er was iets gebeurd in het privé leven waardoor de hele boel op de kop stond en  de periode van Corona had ook roet in het eten gegooid.

Waarom kan motivatie verdwijnen?

Dingen gebeuren nu eenmaal in ons leven en bij de één gebeurd er helaas iets meer als bij de ander.

Kan je hierop voorbereidt zijn? Nou nee, niet helemaal maar als ondernemer moet je flexibel zijn en met de flow mee bewegen.
Een boom zal altijd met de wind meewaaien anders breekt deze af dat is waarom de mens ook moet mee bewegen.

Dan zijn er nog de verschillende soorten menstypes. De één ziet altijd de zonnige kant terwijl de ander al gauw bij een tegenslag gedeprimeerd raakt. Eén ding hebben schoonheidsspecialistes gemeen, ze zijn allemaal verzorgend anders zouden ze dit vak niet gekozen hebben. Daarom willen zij er altijd zijn voor hun klanten.

Maar oké; je hebt tegenslag op tegenslag gehad, je bent uitgeput en je twijfelt of je er een baantje bij zal nemen om alleen de vaste lasten te kunnen betalen.
Klinkt logisch want kosten moeten betaald worden toch?

Hoe krijg je je motivatie weer terug ?

Mijn advies aan mijn cliënten is altijd persoonlijk afgestemd en ik belicht altijd van alle kanten het probleem.

Nadat ik haar gevraagd had of ze met de omzet die ze nu maakte haar kosten kon betalen en ik hier een positief antwoord op kreeg, adviseerde ik haar om deze bij baan niet te nemen.
In haar geval zou ze door de druk van de extra baan nog eens meer vermoeid raken. Dat kon ze juist niet erbij gebruiken.

Ik adviseerde haar om eens goed te kijken naar haar doelgroep aan klanten. Door klanten aan te trekken in het hogere segment zal zij meer omzet genereren. Hierdoor is Patricia minder tijd kwijt met de “kleinere behandelingen” zoals epileren en harsen.

Ze creëert in een korte tijd meer omzet uit klanten die meer besteden. Het resultaat is dat zij meer vrije tijd overhoud. Nog belangrijker; als zij haar onkosten goed in de gaten houdt en haar behandelprijs goed heeft berekend aan de hand van mijn kostprijsberekening, dan heeft zij meer winst.

De vrije tijd die zij overhoudt kan zij besteden aan leuke dingen zoals sporten ( misschien voor sommige niet zo leuk 😊), een terrasje pakken bij mooi weer of een boek lezen. Haar energie komt terug wat zij  uitstraalt op haar klanten. Klanten geven een positieve vibe altijd door aan anderen, mond tot mond reclame is nog steeds de beste!

Het resultaat , meer energie en motivatie!

Patricia bewoog mee met de flow. Ondanks allerlei tegenslagen had zij de moed om haar zaak anders te benaderen. Hierdoor zag zij nieuwe kansen die haar veel verbetering brachten.

Zij heeft meer energie en ziet het gelukkig weer helemaal zitten.
Sterker nog ze heeft zelfs haar tweede personeelslid aangenomen waardoor zijzelf een dag minder  werkt en de zaak meer kan managen.

Waar loop jij tegenaan?

Wil je net als Patricia meer rust en meer omzet? Gun jezelf de quickscan.

We lichten samen jouw bedrijf helemaal door en je krijgt een overzichtelijk en persoonlijk stappenplan. Die hoef je alleen maar te volgen.

De investering is slechts 75 euro.

 

Recente berichten

Winkelwagen