eindejaar ondernemer winst

5 ondernemer tips; zo simpel dat je ze vaak vergeet

5 Ondernemer tips waarmee jij in het jaar 2022 voor het einde van het jaar, nog je voordeel kunt behalen in jouw onderneming.

De meeste bedrijven hebben het dit jaar gelukkig weer wat drukker als vorig jaar toen we verplicht dicht moesten. In dit artikel ga ik je wat handige tips geven. Niet alleen voor je klanten maar ook voor jou als ondernemer

Tip 1: Geef een einde-jaars attentie aan je klanten

Als je ze nog niet hebt ingekocht wees er dan als de raven bij. Je klant zal het waarderen als zij van jou een leuke attentie krijgt voor de feestdagen. Een attentie moet bij jouw zaak passen en bij jou als ondernemer.
Ieder jaar is het best wel weer een gedoe om iets origineels te verzinnen. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, daarom zou je kunnen kiezen om 2 of 3 verschillende presentjes te nemen, zo kan jouw klant kiezen.

Hang je presentjes in de kerstboom waar ze het zelf uit kunnen pakken, dit staat ook leuk als de klanten binnen komen.

Als de regelmaat eens per 4 weken is dat jouw klanten komen, begin dan al met uitdelen voor die tijd. Anders loopt die ene klant juist haar kadootje mis. Tel goed het aantal klanten in je agenda zodat je het juiste aantal inkoopt.

De hoogte van het bedrag welke je aan je klanten geeft heeft wel een bovengrens, anders is het namelijk niet meer aftrekbaar van de belastingdienst. Kijk hiervoor op hun site! Zie ook tip 5.

Tip 2: Plan je investering

Heb je al een groot bedrag geïnvesteerd dit jaar of ben je van plan om aankomend jaar te gaan investeren? Kijk dan goed naar de bedragen. Door het spreiden van de investeringen zou dit fiscaal voordeel op kunnen leveren. De investeringsaftrek daalt namelijk naarmate je investering groter wordt.

Nog helemaal niets geïnvesteerd? Maak dan snel de balans op, desnoods samen met je boekhouder. Het zou zonde zijn als je einde van het jaar veel belasting moet betalen over je winst. Dit kan je naar beneden krijgen door nog een mooie aankoop te doen.

Doe geen overhaaste aankopen waarvan je later spijt krijgt. Denk goed na over de apparatuur of dit jouw de omzet oplevert die je wilt hebben.

Tip 3: Promoot je cadeau(bonnen)!

“Its the most wonderfull time of the year”!
Klanten zijn in een andere stemming dan de rest van het jaar. Alles is gezellig versiert , het is eerder donker en de kaarsjes branden.

Maar dan is er de kerststress!!! Klanten zijn druk met van alles en nog wat. Een drukke baan, kinderen thuis met hun kerstdiner op school. Dan komt er ook nog kerstvisite en moeten ze het diner klaarmaken. Oh jee de kerstcadeautjes zijn nog niet in huis.

Maak het je klanten makkelijk. Zet je zaak vol met cadeau’s tussen de €25 en € 50. Leuk ingepakt met een proefje erop. Promoot dit van te voren via de email en je Social Media kanalen of whatsapp. Zo maak je de klanten duidelijk dat jij de “oplossing” bent.
Als ze bij jou komen om te relaxen dan kunnen ze direct hun cadeau of cadeaubon meenemen. Je ontzorgt ze.

Tip 4: Schuif verplichte vakantie dagen door

Ben je een ondernemer met personeel en heeft deze werknemer nog recht op vakantiedagen? Dan ben je verplicht, volgens de Europese regels om deze vakantiedagen mee te laten nemen naar volgend jaar.
Je mag ze alleen uitbetalen bij een einde dienstverband.

Is begin van de maand niet zo heel druk in jouw zaak, dan zou je in overleg kunnen vragen of hij/zij wat dagen op wil nemen. Handig om eventueel al de kerstinkopen te doen.

Wat je ook kunt overwegen, maar dit zal altijd in overleg zijn omdat al je werknemers moeten instemmen, om bijvoorbeeld tussen kerst en oud en nieuw dicht te gaan. Dan nemen ze hun vrije dagen op en in combinatie met de feestdagen hebben ze een hele week vrij. De meeste werknemers vinden het wel fijn om een lange periode achter elkaar vrij te zijn zonder dat het ze veel vrije dagen kost.

Tip 5: Wat is een werkkostenregeling?

Met de werkkostenregeling (WKR) kan een werkgever zelf bepalen wat je onbelast aan je werknemer vergoedt.

Iedereen vindt het leuk om een attentie te krijgen. Nou kan het zijn dat jij uitbundig en regelmatig aan je personeel iets cadeau geeft. Let dan op als je enthousiast een groot gevuld kerstpakket koopt.

Deze giften vallen namelijk onder de werkkostenregeling.
Je hebt ieder jaar een vrije ruimte die je mag besteden. In 2022 is dit bij een fiscaal loon onder de 400.000 1.7%. Kom je daarboven dan moet je over dat bedrag 80% belasting betalen.

Ik hoop je hiermee wat eindejaar tips meegegeven te hebben. Heb je nog vragen dan kan je mij altijd mailen via info@jacquelineriechelman.nl.

Wil je meer ondernemerstips, voel je dan vrij om mijn gratis e-book te downloaden.
Dan wens ik jou en je dierbaren hele fijne feestdagen en een succesvol 2023!

Recente berichten

Winkelwagen