Keuze tussen telefoon of app

Bereik je jouw klanten per telefoon of app?

Hoe wil je dat klanten jou kunnen bereiken, per telefoon of via de app?
We leven in een moderne maatschappij waarin alles steeds vlugger gaat maar wat is wijsheid?

Het hangt ervan af waar je voor kiest

Afhankelijk van de situatie waarin jouw salon verkeerd kan je de keuze maken.
Heb je meerdere cabines en ben je in de luxe positie om een receptioniste te hebben? Wees je ervan bewust dat deze receptioniste haarzelf terug moet verdienen.
Heb je klanten welke regelmatig in jouw winkel binnen stappen om een product te kopen, dan kan deze functie gecombineerd worden.
Dit biedt de mogelijkheid dat de schoonheidsspecialisten door kunnen gaan met hun werk in de cabines zonder dat ze gestoord worden.

Werk je echter alleen of met z’n tweeën. dan wordt het al andere koek.
Kies je er dan voor om op afspraak te werken zodat er geen klanten tussentijds producten kunnen kopen?
Zet je de telefoon op het antwoordapparaat?

Deze dame had het te druk voor de telefoon

Ik sprak een eigenaresse die in een dilemma zat. aan de éne kant vond ze het niet netjes naar haar klanten als ze niet bereikbaar waren, aan de andere kant wilde ze zoveel mogelijk het personeel productief laten zijn. Ze waren slechts met z’n tweeën.
Ze deed nu af en toe het antwoord apparaat erop terwijl ze in behandeling waren.

Tussen de behandelingen door luisterden ze snel het apparaat af, waarop mensen vaak hele verhalen inspraken, of zelfs vergaten hun telefoonnummer achter te laten, of niet te verstaan waren waardoor je het nog een keer moest afluisteren. Was allemaal erg tijdrovend.

Eigenlijk was het geen doen. Ik wees haar op de mogelijkheid om een speciaal app nummer te nemen.
Tegenwoordig doet bijna iedereen alles met zijn mobiele telefoon, waarom dan ook niet de salon even een appje sturen?

De onderneemster moest er zelf even aan wennen. Maar ze stelde haar klanten op de hoogte waarom ze deze verandering ging doorvoeren. Voor sommige was het even wennen en andere waren blij verrast.

Tip van mij was om geen betaald abonnement te nemen maar alleen een kaartje en de mobiele telefoon (misschien heb je nog ergens een oude liggen) gewoon op de wifi te laten draaien. Er wordt immers toch niet mee gebeld dus dat kan makkelijk. Daar zaten verder weinig kosten aan.

Gelukkig stond ze open voor nieuwe dingen

Langzamerhand stonden alle contactpersonen in de mobiele telefoon. Als iemand teruggebeld wilde worden, appte ze dat, en op het tijdstip dat het de specialisten uit kwam belde ze de klant. Verder werden alle vragen, tussen de behandelingen door, afgehandeld via de app.


De onderneemsters gaf aan na een half jaar blij te zijn dat zij deze stap heeft genomen. Het bracht veel meer rust met zich mee . Ze konden nu de gesprekken beantwoorden wanneer het hun uit kwam en klanten waren helemaal blij dat ze ten alle tijden hun een berichtje konden sturen.

Toen de onderneemster helemaal gewend was aan het appen met klanten raakte zij steeds meer vertrouwd met het fenomeen “appen”:). Er bleken nog veel meer voordelen aan te zitten. Er kon een verzendlijst aangemaakt worden waarmee zij in 1 klap alle klanten een berichtje kan sturen met een belangrijke boodschap.
Mijn advies hierin is wel, doe dit niet te vaak, zodat mensen niet het idee krijgen gestalkt te worden.

Zo zie je maar dat waar je in het begin misschien tegenop ziet, dit uiteindelijk helemaal meevalt en er alleen maar voordelen aan zitten. Sta open voor nieuwe dingen, het kan je meer brengen dan je in eerste instantie denkt.

Iedere situatie in elke salon is uiteraard uniek en zal op zich bekeken moeten worden. Daarnaast staan persoonlijke keuzes natuurlijk ook bovenaan, je moet je ten eerste goed voelen bij hetgeen je doet.

Recente berichten

Winkelwagen