businesscoach voor schoonheidsspecialistes

Welke ideeën had je toen je jouw eigen zaak ging beginnen?

Je eigen zaak beginnen met geweldige ideeën. Dat was jouw toekomstdroom.
Je bent een echte vakvrouw en doet veel op gevoel. Maar van gevoel kun je geen hypotheek betalen.
Je merkt dat je steeds meer en langere dagen moet maken om een bepaalde omzet te halen.

Je hebt het al weken, maanden en jaren uitgesteld want wiskunde was nooit je sterkste vak op school. Je werkt liever met je handen daarvoor ben je ook schoonheidsspecialiste geworden.

 

Het leek je zo leuk een eigen salon te hebben

Je was het zat om voor een baas te werken en het leek je zo leuk om je eigen salon te hebben. De klanten zijn aardig en sommige zijn vriendinnen van je geworden. Je werk vindt je superleuk maar soms heb je het gevoel dat je iedere dag een paar uur tekort komt.

Je komt gewoonweg tijd te kort voor alle andere zaken zoals: administratie, social media en ( je mag het geen zaken noemen) je PRIVÉLEVEN. Je voelt je uitgeblust.

Was dit nu ooit het idee dat je had toen je je eigen zaak ging beginnen? 

 

Kom uit je comfortzone

Pak terug naar hoe het ooit begon. Wat waren jouw ideeën om je eigen zaak te gaan beginnen?
Kom vervolgens uit je comfortzone en ga je bedrijf gezond maken zodat jezelf weer plezier gaat krijgen! Misschien was je start verkeerd maar het is nooit te laat om het vanaf nu goed te gaan doen. 

Om bij het begin te beginnen. De meeste schoonheidsspecialisten zijn goede vakvrouwen echter ontbreekt de ondernemer in hun. Ze hebben nooit geleerd hoe een eigen zaak op te zetten. Je behandelprijs heb je bepaald aan de hand van je con/collega’s en van boekhouden heb je helemaal geen kaas gegeten daarom besteed je dat uit.

 

Wil jij je deuren nog lang geopend houden?

Dan zal je iets moeten gaan veranderen. 

Als je een ondernemer bent dan ben je verplicht om je ook in het zakelijke gedeelte van jouw vak te verdiepen. Op zijn minst moet je de basis kennis weten.
Doe een cursus “basis kennis boekhouden”, zodat je weet wat credit en debet is en wat je moet invullen in je kas- en bankboek. Dan ben je al een heel eind.

 

Wil jij aan al het werk dat je doet ook nog iets overhouden zodat je normaal je huur/hypotheek kunt betalen dan is het noodzaak om je behandelprijs goed te calculeren. Dit begint met al je vaste kosten op te gaan schrijven. Vervolgens moet je weten wat je variabele kosten zijn zoals; het verbruik van je producten per behandeling.

Daarna kun jij gaan bepalen welke behandelingen rendabel zijn om te blijven doen. Wil je meer vrijheid ( vrije tijd) ervaren, dan neem je van behandelingen die minder opbrengen afscheid. Of je laat ze door een werkneemster die minder kost uitvoeren.

Zo hou jij uiteindelijk meer tijd over voor leuke dingen terwijl je nog meer verdient.

 

Wie kan je helpen met berekeningen?

Een goede toeleverancier kan je helpen met deze kostprijs, echter is de ervaring dat zij dat ook niet weten. Dan zal je echt zelf aan de bak moeten en kijken per behandeling wat je kwijt bent aan milk, lotion, crèmes, etc.

Het is eenmalig even veel werk maar het zal je zoveel meer brengen als je dit eenmaal gedaan hebt.

Daarna begint het echte berekenen. Hierover lees je alles in mijn blog.

Heb je een beetje hulp nodig? Dan ben ik er voor je.

 

Met een Quickscan zet ik alles overzichtelijk en duidelijk op een rijtje. Het enige dat je hoeft te doen is de stappen te volgen en binnen 3 maanden heb jij jouw business op orde. Dit voor slechts € 75,- (excl btw).

Recente berichten

Winkelwagen